Федерален съдия в Бруклин, Ню Йорк, позволи на  Комисията за

...
Федерален съдия в Бруклин, Ню Йорк, позволи на  Комисията за
Коментари Харесай

Стивън Сегал е глобен $300 000 за участие в измама с криповалута

Федерален арбитър в Бруклин, Ню Йорк, разреши на  Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) да събере повече от 250 000 $ от холивудския актьор Стивън Сегал, откакто звездата от 90-те години не съумя да изплати глобата за ролята си в машинация с криптовалута, съобщава Bloomberg.

Актьорът от „ Над закона “, който в този момент живее в Москва и е съветски жител, предходната година се споразумя да заплати санкцията за това, че не е разкрил, че група сръбски жители са му платили  да разпространява криптовалутата В2G сред своите съвсем 7 млн.  последователи в coциaлнитe мpeжи, като ги призовава  дa " нe изпycĸaт " възмoжнocттa. Криптовалутата В2G се оказа машинация и над 500 вложители изгубиха милиони. Сегал твърди, че първаначално не е знаел, че популяризира измама.   

Актьорът oбaчe е сĸpил, чe e cтaнaл гoвopитeл нa ĸoмпaниятa c oбeщaниeтo зa $250 xил. плюc oщe $750 xил. в биткойн. Това беше установено от Комисията, която подаде правосъдна тъжба против артиста от „ Над Закона “  и съдията Кунц подписа решение, съгласно което регулаторът може да си събере останалата част от глобите и глобите от Сегал.

По-рано артистът се съгласи да заплати компенсацията в размер на повече от 330 хиляди $, само че е направил единствено една вноска в размер на 75 хиляди $, сподели юристът на SEC Морийн Кинг.

Сегал — предан фен на Доналд Тръмп и съветския президент Владимир Путин, се реалокира в Москва през 2016 година Тогава Путин издаде президентски декрет, който го прави съветски жител, а от 2018 година актьорът е дипломат на благосклонност на Русия в Съединени американски щати. Същата година в Съединени американски щати повече от дузина жени упрекнаха Сегал в полови нарушавания и полицейското ръководство на Лос Анджелис стартира следствие против него. Той отхвърля обвиняванията.

В края на май тази година някогашната екшън звезда встъпи в редовете на прокремълска партия " Справедлива Русия - Патриоти - За истината ". Преди това той беше член на партията „ За истината “ на Захар Прилепин (която се сплоти с други две леви партии — „ Справедлива Русия “ и „ Патриоти на Русия “). Новата формация е показана в съветската Дума и ще се кандидатира на парламентарните избори през септември.

Междувременно Сегал е подготвил и първия си съветски законопроект. В него се предлага наказване отнемане от независимост и възбрана за  заемане на избрани обществени длъжности за жители, които са били осъждани за замърсяване на околната среда. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР